[annotator-dev] Trouble setting up local storage

Shauna Gordon-McKeon shaunagm at gmail.com
Mon Mar 9 22:22:51 UTC 2015


So it is returning the posts, but not displaying them.

A few guesses:

1)

,"ranges":[{"start":"/
p[2]","startOffset":22,"end":"/p[2]","endOffset":36,"_id":"54fdf51f18eb23d57f4a8ca7"}]

This looks weird to me -- I don't think there should be an _id in the list
of ranges.  Maybe that's causing a problem?

2)

The saved uri needs to match the uri on the page in order for the annotator
to know to display it.  Is http://localhost.com/inline/anno.html the exact
URI of the page you're on when you want the annotations to display?




On Mon, Mar 9, 2015 at 6:13 PM, Gareth Highnam <gareth862 at gmail.com> wrote:

> This time it gave 200 and gave me some JSON about my existing entries,
> which are a bunch data like so:
>
> {"_id":"54fdf51f18eb23d57f4a8ca6","quote":"are two solut","uri":"
> http://localhost.com/inline/anno.html
> ","__v":0,"permissions":[],"tags":[],"ranges":[{"start":"/p[2]","startOffset":22,"end":"/p[2]","endOffset":36,"_id":"54fdf51f18eb23d57f4a8ca7"}],"text":"adsf","updated":"2015-03-09T19:31:43.016Z","created":"2015-03-09T19:31:43.016Z","id":"54fde1dbf7d884cc7862b346"},09T21:57:53.240Z","id":"54fde1dbf7d884cc7862b346"}]
>
> I'm not really sure if these posts are created correctly in first place,
> which could be a big issue but there are no explicit errors from Annotator
> about it.
>
> Thanks,
> Gareth
>
> On Mon, Mar 9, 2015 at 5:00 PM, Shauna Gordon-McKeon <shaunagm at gmail.com>
> wrote:
>
>> I missed that Annotator is successfully POSTing entries.  That narrows
>> things down.
>>
>> What url is it GETing from?  When it returns 200 or 304, can you use the
>> "Network -> Response" element of the developer console to inspect what it's
>> returning?
>>
>> On Mon, Mar 9, 2015 at 5:55 PM, Gareth Highnam <gareth862 at gmail.com>
>> wrote:
>>
>>> Thanks Shauna,
>>>
>>> When the loadFromSearch runs, it returns either a 304 or 200 type error.
>>> Because of this, it does not report anything to the developer console. Why
>>> it does one or the other I still don't know...  You may be onto something
>>> with the port issues though.
>>>
>>> The confusing part is the lack of obvious errors. Store seems to POST
>>> fine, but does not GET from search even with a 200 error.
>>>
>>> Gareth
>>>
>>>
>>>
>>> On Mon, Mar 9, 2015 at 4:40 PM, Shauna Gordon-McKeon <shaunagm at gmail.com
>>> > wrote:
>>>
>>>> I'm an Annotator newb too, but a few things I notice:
>>>>
>>>> - You've given a full path when specifying the endpoint.  In my
>>>> (working) version I just specify the prefix, in my case '/api'
>>>>
>>>> - You've specified :3000 for the api endpoint but not for the URIs.  If
>>>> the whole app is accessed via port 3000 this may cause problems.
>>>>
>>>> - You've got a term search:  '/search' here which I don't have.  This
>>>> could totally be a working different implementation from mine, but I
>>>> thought I'd flag it as a potential problem.  I've put my code here in
>>>> case it's helpful to look through: https://pastebin.mozilla.org/8824977
>>>>
>>>> Maybe try switching the above things around and see if it starts
>>>> working?
>>>>
>>>> When debugging problems, I use the developer console that
>>>> Chrome/Firefox provide.  You can see network requests there.  Annotator
>>>> should be making a request to the API store -- what is the response from
>>>> the API?  404 (not found)?  403 (forbidden)?  Or is it breaking before it
>>>> even makes a request?
>>>>
>>>> best
>>>> Shauna
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Mon, Mar 9, 2015 at 5:09 PM, Gareth Highnam <gareth862 at gmail.com>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>> I've been tying to set up local storage with the storage plugin, using
>>>>> Node.js+MongoDB. My end goal is for anyone visiting my page to be able to
>>>>> annotate it and view any existing annotations previously made, when the
>>>>> page loads. I don't need any authentication for this purpose.
>>>>>
>>>>> Disclaimer: (I am a noob)
>>>>>
>>>>> Here is where I am:
>>>>> 1. Page loads, annotator can highlight, create, edit, delete comments
>>>>> on front end.
>>>>> 2. Annotator POST can create entries in back end.
>>>>>
>>>>> When I reload page, no stored annotations are brought up, despite
>>>>> existing in backend. Here is the code for the storage set up:
>>>>>
>>>>> var content = $('div').annotator();
>>>>>
>>>>> content.annotator('addPlugin', 'Store', {
>>>>>
>>>>>         // The endpoint of the store on your server.
>>>>>                                              prefix: '
>>>>> http://www.nofeveryone.com:3000/inline',
>>>>>
>>>>>             // Attach the uri of the current page to all annotations
>>>>> to allow search.
>>>>>
>>>>>
>>>>>             annotationData: {
>>>>>
>>>>>             'uri': 'http://www.nofeveryone.com/anno/anno.html'
>>>>>
>>>>>                 },
>>>>>
>>>>>
>>>>>             // This will perform a "search" action when the plugin
>>>>> loads. Will
>>>>>
>>>>>             // request the last 20 annotations for the current url.
>>>>>                                                // eg.
>>>>> /store/endpoint/search?limit=20&uri=http://this/document/only
>>>>>                loadFromSearch: {
>>>>>
>>>>>             'limit': 20,
>>>>>
>>>>>                 'uri': 'http://www.nofeveryone.com/anno/anno.html'
>>>>>
>>>>>                 },
>>>>>
>>>>>             urls: {
>>>>>
>>>>>                  search:  '/search'
>>>>>
>>>>>                 }
>>>>>
>>>>>     });
>>>>>
>>>>> The API endpoints appear fully functional. When I test the same http
>>>>> requests from my URI using curl, I get my posts back in JSON.
>>>>>
>>>>> I've been pretty stumped for why it's not loading them with
>>>>> "loadFromSearch", so if anyone thinks they can help I would greatly
>>>>> appreciate it. I'm happy to give any other info about my code.
>>>>>
>>>>> Gareth
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> annotator-dev mailing list
>>>>> annotator-dev at lists.okfn.org
>>>>> https://lists.okfn.org/mailman/listinfo/annotator-dev
>>>>> Unsubscribe: https://lists.okfn.org/mailman/options/annotator-dev
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.okfn.org/pipermail/annotator-dev/attachments/20150309/8d792823/attachment-0003.html>


More information about the annotator-dev mailing list